De Landelijke Raad Herentals heeft de buurtbewoners en vrijwilligers van het buurthuis Diependaal donderdagavond vergast op een heerlijke bbq.

Ieder jaar, ter gelegenheid van de dag van de landouw, organiseert de Landelijke Raad van Herentals een activiteit om de land- en tuinbouw positief in het nieuws te brengen.

Dit jaar werden, ter gelegenheid van de dag van de landbouw, verse producten aangeleverd voor een lekkere barbecue in het buurthuis Diependaal. Op deze manier wil Landelijke Raad Herentals Buurtcontactpunt De Klink en de vele vrijwilligers uit de wijk een hart onder de riem steken.
 
BCP De Klink is een professionele buurtwerking, opgestart vanuit het OCMW van Herentals, die al enkele jaren actief is in Diependaal.  Ze streven samen met de bewoners naar een aangename buurt waar er voor jong en oud vanalles te beleven valt en iedereen zich goed voelt. Maandelijks wordt er in het buurthuis Diependaal een buurtmaaltijd aangeboden aan een democratisch prijs, voor en bereid door wijkbewoners. Op deze manier wordt er elke 4dedonderdag van de maand samen gezellig getafeld, lekker gegeten en worden ontmoetingskansen gecreëerd in de wijk.
 
Ter gelegenheid van de dag van de landbouw, wordt deze buurtmaaltijd omgetoverd tot een gratis lekkere barbecue, waar tevens alle vrijwilligers van de wijk welkom zijn. Landelijke Raad Herentals schenkt voor dit gezellig samenzijn verse groenten, aardappelen, vlees, dessert en drank. Een 60tal buurtbewoners worden verwacht, we maken er samen een lekker feest van.
 
Schepen van landbouw Mien Van Olmen: "Met deze actie willen we de kwaliteit van onze eigen producten in een positief daglicht brengen en tevens een pluim uitreiken aan de vele vrijwilligers uit Diependaal."